Ebben a cikkben:

A dubaji ingatlanok alulértékeltek

2021. október 22.
313
A dubaji ingatlanok alulértékeltek

A svájci központú nemzetközi bank, az UBS sokadik éve készít felmérést a világ vezető ingatlanpiacairól. A bank célja, hogy megbecsülje mennyire túlfűtött egyes városok ingatlanpiaca.  A 2021-es eredményei szerint a vizsgált nagyvárosokban átlagosan 6%-kal emelkedtek az ingatlanok reálértéke az egy évvel korábbihoz képest. A túlfűtöttség szempontjából Európában a legrosszabb a helyzet, a vizsgált kilenc városból hat olyan van, amelyben jelentős veszélye áll fenn egy ingatlabuborék kialakulásának.  

A bank elemzői összesen 25 várost vizsgáltak meg elemzésükben és egyedül Dubaj esetében jutottak arra az eredményre, hogy nem csupán nincs kialakulóban egy ingatlanbuborék lehetősége, hanem jelenleg túlzottan alulértékeltek is lakások az emirátusban.

dubaj1

A 25 város közül ráadásul itt a negyedik legmegfizethetőbbek a lakások az áltagkeresethez képest. Az emirátusban dolgozók, így megengedhetik maguknak, hogy befektessenek akár több lakásba is.

dubaj2

Az UBS elemző azt is megállapították, hogy Dubajban szükséges a második legkevesebb idő, egy átlagos ingatlan megtérüléséhez, amennyiben a befektető a kiadása mellett dönt. A 25 város közül Dubaj mellett csak Miamiban rövidebb a megtérülési idő 20 évnél.

dubaj3

A teljes elemzés letölehtő a Bank honlapjáról angol nyelven itt.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!